Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ... ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ




H μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων στην Δράμα, έκλεισε 35 χρόνια ζωής και το γιόρτασε από τις 17 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2012.
Σε μια όμορφη πόλη, απόλυτα ταυτισμένη με τον ελληνικό κινηματογράφο στην πιο νεανική εκδοχή του, προβλήθηκαν 84 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους από τις 209 που υποβλήθηκαν στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα, συμμετοχή ρεκόρ για τα δεδομένα του θεσμού αν μάλιστα λάβει κανείς υπ’ όψιν την οικονομική δυσπραγία.
Οι φετινές «μικρές», ανεξάρτητες στην πλειονότητά τους παραγωγές, διακρίνονται για την ποιότητά τους αλλά και την έμφαση που δίνουν οι δημιουργοί τους στην ταλανισμένη από την κρίση Ελλάδα και στις ανθρώπινες σχέσεις όπως αυτές διαμορφώνονται σε μια χώρα που δοκιμάζεται: ανεργία, φτώχια, άστεγοι, έξαρση του εθνικισμού, οικογένεια, εργασιακές σχέσεις,
«φακελάκια», job interviews.
Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αντώνης Παπαδόπουλος «η ταινία μικρού μήκους αποτελούσε ανέκαθεν προνομιακό χώρο για την άμεση αποτύπωση συμπτωμάτων της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τον πειραματισμό στην καλλιτεχνική δημιουργία».
Για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα Digi (στο οποίο μέχρι πέρυσι διαγωνίζονταν οι ψηφιακά γυρισμένες ταινίες) ενοποιείται με το ελληνικό διαγωνιστικό (ταινίες σε φιλμ) σε ένα κοινό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει όλα τα έργα των νέων ελλήνων δημιουργών.
Στο φεστιβάλ, που συμπληρώνει επίσης 18 χρόνια από την διεθνοποίησή του, προβλήθηκαν 55 ταινίες από 52 χώρες (μια επιλογή από 1.100 ταινίες που υποβλήθηκαν), ενώ φιλοξένησε το σύνολο της σπουδαστικής ετήσιας ελληνικής παραγωγής στο 3ο Σπουδαστικό Πανόραμα.
                                        
Την Παρασευή και το Σάββατο θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ οι οποίες θα είναι διαφορετικές για κάθε μέρα.
Είσοδος Ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου