Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Invisible

Προβολή Παρασκευή 20/1/2017 στις 21:00

Η προβολή θα γίνει στο αμφιθέατρο του  ΕΠΑ.Λ. Σαλαμίνας (Ζωοδόχου Πηγής 21)  παρουσία του σκηνοθετη Δ.Αθανίτη με τον οποιο θα ακολουθησει συζητηση με το κοινό 










Σκηνοθέτης: Δημήτρης Αθανίτης
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μενέλαος Χαζαράκης, Εύα Στυλάντερ, Κόρα Καρβούνη, Χρήστος Μπενέτσης, Νικολίτσα Ντρίζη, Κώστας Ξυκομηνός.
Διάρκεια: 84'
Ετος: 2016
Βραβεία/ Συμμετοχές: Grand Award - Figueira Film Art, London Greek Film festival. Firenze MIFF

Υπόθεση

Ένας πατέρας χάνει τη θέση του στον κόσμο. Ο Άρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του…

Με επίκεντρο την περιοχή του Ασπρόπυργου, ο Δ. Αθανίτης αναπτύσσει μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης. Αγωνιώδης ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή μέχρι το (απρόσμενο) τέλος, με την κάμερα καρφωμένη στο εκφραστικό - απελπισμένο αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένο- πρόσωπο του Γιάννη Στάνκογλου.

Που ξεχνά (;) πως στο πλευρό του υπάρχει ένα παιδί, για το οποίο ο πατέρας είναι ο κόσμος όλος. Ένα παιδί που παλεύει με τον κόσμο των μεγάλων. Ένα κόσμο αόρατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου